Hlavní obsah

Likvidace, skandální, spiknutí. Ať rozhodne prezident, reagoval Babiš na návrh na odvolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr financí Andrej Babiš (ANO), jehož odvolání navrhne prezidentovi premiér Bohuslav Sobotka, odstupovat nehodlá. Rozhodnout by podle něj měl prezident Miloš Zeman. Argumenty, které premiéra k rozhodnutí vedly, považuje za směšné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Rozhodnutí je na panu prezidentovi. Nechci naskakovat na zoufalé hry sociální demokracie,” napsal Babiš Novinkám. Postoj premiéra je podle něj součástí kampaně ČSSD proti němu.

Podle Sobotky, který se rozhodl nepodat svou demisi, ale navrhnout odvolání Babiše, má lídr hnutí ANO problém nejen s kauzou ohledně korunových dluhopisů, ale nyní i kvůli ovlivňování médií. Na veřejnost unikla nahrávka, na které Babiš s novinářem MF Dnes řeší články o politických konkurentech. [celá zpráva]

Babiš na to konto zopakoval, že je sledován a odposloucháván agenturou, která má blízko k rozvědce spadající pod ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD).

„Nemám na to samozřejmě důkazy, ale ty informace jsou. Považuji to za skandální spiknutí. ČSSD používá všechny prostředky, aby mne likvidovala,” uvedl.

Doplnil, že premiér opakuje nehorázné lži, že čelí podezření z neplacení daní. „Člověk, který se neumí uživit normální prací, bude mě, manažera, který vybudoval jednu z největších firem v zemi, školit, že mám nějaký problém,” rozčílil se Babiš.

Ministr financí si postěžoval, že mu premiér ani nic neřekl. „Ke všemu se ani neobtěžuje mi říct návrh na mé odvolání dopředu a osobně a jenom si svolává jednu tiskovou konferenci za druhou,” podotkl.

Reklama

Výběr článků

Načítám