Hlavní obsah

Na komunisty na Výstavišti čekala řada odpůrců, lidé se s Jakešem ale i fotili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na pražském Výstavišti se v pondělí ve Svátek práce již tradičně sešli komunisté se svými příznivci. Těch dorazilo několik set. A jako obvykle nechyběli ani jejich odpůrci s transparenty.

BEZ KOMENTÁŘE: Komunisté slaví na Výstavišti Svátek práceVideo: Novinky

 
Článek

Z vrcholných představitelů strany na Výstaviště dorazila například předsedkyně klubu Marta Semelová či místopředseda Jiří Dolejš. "Jedině solidarita lidí práce si dokáže vynutit, že nebude rozhodovat velký kapitál. Solidarita lidí není luxus, ale nezbytnost, zdanění velkého kapitálu není trest," uvedl v projevu.

„Kdy se dočkáme omluvy za zločiny kapitalismu,” tázala se Semelová.

Komunisté na Výstavišti mimo jiné představili i své kandidáty pro volební do Sněmovny.

Přišel i někdejší generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš, který ochotně a s úsměvem zapózoval se zájemci o fotografii.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Bývalý politik a generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš diskutoval na pražském Výstavišti při prvomájových oslavách, které zde každoročně pořádá Komunistická strana Čech a Moravy

Do Bubenče však přišla také řada odpůrců komunistů. Přinesli si transparenty, kde položili rovnítko mezi hákový kříž a srp a kladivo, komunisty označili za zločince či "rudý zrůdy". Nechyběly ani červenobíle pruhované americké vlajky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Na setkání na Výstaviště dorazili o odpůrci srpu a kladiva

Půtky mezi příznivci a odpůrci rudého praporu se odehrály především ve slovní rovině. Proti pódiu antikomunisté vyvěsili vlajky EU a Izraele, kterou se jeden z komunistů pokusil strhnout se slovy: „Prohráli jste, hovada izraelský.”

Reklama

Výběr článků

Načítám