Hlavní obsah

Jaro ťuká na dveře. Na začátku týdne se oteplí a už to tak zůstane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počasí v následujících dnech a týdnech bude teplotně průměrné až nadprůměrné. Rtuť teploměrů v příštím týdnu bude přes den stoupat až k 13 stupňům Celsia, v noci se bude ochlazovat na 7 až 3 stupně. V závěru týdne se pak budou noční teploty pohybovat okolo nuly.

Foto: Neil Hall, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„V dalších dvou týdnech by se průměrné teploty měly dostat blíže k normálu,   teplotně by měly být slabě nadprůměrné až průměrné,“ uvedl na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

To znamená, že by se měly denní teploty pohybovat okolo dvanácti stupňů a v noci by už nemělo mrznout.

„Poslední týden období se jeví jako slabě nadprůměrný,” uvádí ČHMÚ. Vzduch bude mít přes den kolem 14 stupňů Celsia, v noci teploty spadnou na 3 stupně.

Pokud jde o srážky, nemělo bych jich v během následujících čtyř týdnů na území Česka spadnout mnoho. „Srážkově očekáváme období průměrné až podprůměrné," uvádí předpověď. Nejvíce deště očekávají meteorologové v týdnu od 27. března, a to s průměrným úhrnem kolem 12 milimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám