Hlavní obsah

Okamurova SPD si půjčila na kampaň, šéf musí ručit svým majetkem

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí SPD Tomia Okamury si na kampaň před podzimními volbami do Sněmovny vzalo 18miliónový úvěr. Kvůli požadavku finančního ústavu za něj bude Okamura spolu s místopředsedou Radimem Fialou ručit svým majetkem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomio Okamura

Článek

„Tento úvěr bude základem pro financování volební kampaně ve volbách do Poslanecké sněmovny,” uvedlo předsednictvo v úterním usnesení.

„Na žádost banky ručí bance za úvěr osobně svým majetkem předseda hnutí Tomio Okamura a místopředseda hnutí Radim Fiala,” upřesnilo hnutí.

SPD zároveň očekává finanční podporu od svých členů a stoupenců. Limit na kampaň pro volby do Sněmovny je zákonem stanoven na 90 miliónů korun. Maximální částku je do kampaně připravena věnovat například ODS. [celá zpráva]

Předvolební modely z poslední doby dávají SPD nejčastěji podporu necelých pěti procent oprávněných voličů. Tato hranice je nutná pro vstup do Sněmovny. Nárok na příspěvek na úhradu nákladů mají i strany a hnutí, které překročí 1,5procentní hranici.

Reklama

Výběr článků

Načítám