Hlavní obsah

Stavba druhé etapy obchvatu Znojma začala

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Práce na stavbě znojemského obchvatu po dlouhém očekávání začaly! Začátkem ledna investor Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) fyzicky zahájil práce na stavbě druhé etapy obchvatu Znojma, která začíná přemostěním. V plánu je celkem pět přemostění, na kterých se bude postupně pracovat.

Foto: město Znojmo

Bez ohledu na počasí se na staveništi obchvatu už začalo pracovat.

Článek

Po přípravných stavebních pracích bylo šestého ledna zahájeno založení mostních objektů nedaleko kasárenské křižovatky, kde vzniká první přemostění. O něco později se těžká technika objevila také v ulici Přímětická, u křižovatky k nové nemocnici, kde v budoucnu vznikne první mimoúrovňová křižovatka Znojmo–Přímětická. Ta bude spojovat ulici Přímětickou, Hlavní a Únanovskou.

Nyní pokračují práce na přemostění u židovského hřbitova a postupně se začne s ostatními mostními objekty, a to přemostěním vodního toku Leska a přemostěním obchvatu směrem na Únanov. Podle počasí budou probíhat výkopové práce na založení mostů. Pilotové založení je možné provádět i v zimním období a předpokládá se, že se dokončí během letošního ledna.

Naplno se začne v únoru

S plným pracovním nasazením na stavbě mostů počítá zhotovitel v průběhu února, kdy již budou příznivější klimatické podmínky. Během letošního roku se předpokládá dokončení mostu v ulici Únanovské, včetně zprovoznění a dokončení hrubé stavby mostu u židovského hřbitova, přes potok Leska a napojení obchvatu směrem na Kasárna. Počátkem března se začnou budovat silniční trasy.

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelenou objízdnou trasu města. Dokončený obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město, včetně trasy do Rakouska, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám