Hlavní obsah

Ovčáček smazal fotku Sobotkova podpisu. Premiér se obává zneužití

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček ve čtvrtek stáhl ze svého účtu na Twitteru fotografii Pamětní knihy zámku v Lánech s podpisem premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a jeho manželky Olgy. Premiér podle mluvčího vlády Martina Ayrera vyslovil obavu z možného zneužití.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda vlády a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka

Článek

„Na žádost pana premiéra jsem z twitterového účtu stáhl snímek zápisu premiérského páru v pamětní knize zámku v Lánech. Loňský ponechávám,“ uvedl ve čtvrtek na Twitteru Ovčáček.

Novinkám řekl, že o stažení fotografie ho požádal premiérův mluvčí Martin Ayrer. „Pan premiér se na mne obrátil s touto žádostí prostřednictvím svého mluvčího. Vyslovil obavu z potenciálního zneužití obou podpisů,“ sdělil Ovčáček.

„Zveřejnění a šíření fotek podpisů premiéra a jeho manželky po sociálních sítích nebylo odsouhlaseno ani nijak domluveno, proto jsem po dohodě s předsedou vlády požádal mluvčího prezidenta republiky o stažení těchto fotek," vysvětlil Novinkám Ayrer.

Ovčáček podotkl, že Hrad standardně zveřejňuje zápisy významných návštěv v lánské pamětní knize. Jako příklad uvedl čínského či rakouského prezidenta. Dodal, že podpis premiérského páru byl zveřejněn i loni, žádná připomínka přitom nezazněla.

BEZ KOMENTÁŘE: Odjezd premiéra Bohuslava Sobotky z LánVideo: Novinky

Premiér se svou chotí Olgou byl na zámku v Lánech v pondělí na tradičním novoročním obědě s prezidentem Milošem Zemanem.

Reklama

Výběr článků

Načítám