Hlavní obsah

Lidé udělali radost zvířatům v útulku v pražské Troji

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Útulky pro opuštěná zvířata mívají před vánočními svátky a během nich napilno. Nejenže lidé přicházejí s různými pozornostmi, ale do útulků dávají nechtěné dárky, které našli pod stromečkem. Letošní Vánoce jsou pro útulek v pražské Troji asi nejšťastnější, dosud jim nikdo žádné zvíře nepřivezl.

Radost v útulku v Troji: Zatím nikdo nepřinesl zvíře jako nevhodný dárekVideo: Novinky

 
Článek

„Na Štědrý den tady bylo narváno. Lidé přinášeli krmivo, deky, hračky. Sešlo se nám zde devět tun krmení, což nám vystačí tak na půl roku,“ uvedl vedoucí trojského útulku Václav Steinbauer. Někteří si podle jeho slov dokonce psa odvezli. „Celkem jsme vydali deset psů. Zatím nám ale nikdo žádné zvíře nepřivezl. Zda to tak zůstane, uvidíme do měsíce,“ řekl.

Novinky v útulku

Útulek pro opuštěná zvířata Městské policie hlavního města Prahy se návštěvníkům také mohl pochlubit mnoha novinkami. Jednou z nich je například i perličková lázeň. „Rozšířili jsme výběhy, vybavili jsme veterinární ošetřovnu a vybudovali rybníček,“ dodal Steinbauer.

Zařízení se momentálně stará o stovku psů a je připraveno na konec roku, který bývá zpravidla velmi hektický. Kromě psů a koček mají speciální oddělení i pro exotická zvířata, jako jsou hadi, pavouci, želvy nebo ptáci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám