Hlavní obsah

Mrzí mě, že předvolební boj už začal, reagoval na Sobotkovu kritiku Babiš

Vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše překvapila kritika od premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Řekl to v neděli v rozhovoru pro Českou televizi. Babiše mrzí, že soupeření před sněmovními volbami začíná tak brzy, otravuje to podle něj atmosféru ve vládě. Premiér v sobotu širšímu vedení ČSSD řekl, že Babiš jedná nefér a zneužívá svá média. Sněmovní volby budou podle Sobotky jen o souboji sociální demokracie s ANO.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

Sobotkova rétorika vůči Babišovi se podle vicepremiéra změnila po krajských volbách, ve kterých ANO vyhrálo v devíti ze 13 krajů, zatímco sociální demokracie jen ve dvou. "Já jsem se stal teďka jeho největším nepřítelem," řekl Babiš.

"Neustále na mě útočí," dodal.

Nefér podle něj je, že se ČSSD spojila s opozicí k prosazení novely o střetu zájmů, která má mimo jiné omezit podnikání členů vlády a výrazně postihne právě Babiše, který vlastní společnost Agrofert a mediální skupinu Mafra.

Vicepremiér a ministr financí nepředpokládá, že by o kritice se Sobotkou mluvil na úterní bilanční schůzce. "Pan premiér za stolem, za zavřenými dveřmi nikdy o tom nemluví. On dělá všechno pro média," řekl Babiš.

ANO je pro Sobotku jediná opozice, řekl Babiš. Mrzí ho, že předvolební boj začal už nyní, když do sněmovních voleb zbývá ještě deset a půl měsíce. "Na jedné straně (Sobotka) říká, že jeho vláda je úspěšná, na druhé straně říká, že hnutí ANO je to nejhorší, co může být," podotkl ministr financí.

Reklama

Výběr článků

Načítám