Hlavní obsah

Lyžařské areály zahájily sezónu

Lyžařská sezóna byla zahájena, letos dokonce o několik týdnů dříve než v loňském roce. Na sjezdovkách leží dostatek umělého sněhu, který díky chladnému počasí v minulých dnech mohli provozovatelé lyžařských areálu vyrobit.

Zahájení sezóny ve Špindlerově MlýněVideo: Novinky

 
Článek

V Krkonoších už jezdí vleky v Harrachově, Herlíkovicích nebo Mladých Bukách na Trutnovsku. Pro lyžaře se o víkendu otevřela i střediska Vítkovice, Vysoké nad Jizerou nebo Paseky nad Jizerou.

Mrazivé počasí využily již dříve otevřené areály k rozšíření počtu otevřených sjezdovek, třeba SkiResort Černá hora - Pec.

Ve Špindlerově Mlýně, kde se poprvé lyžovalo minulý víkend, proběhlo v sobotu slavnostní otevírání sezony, takzvaný Špindl SkiOpening.

K otevřeným areálům přibývají další

V Orlických horách ke dříve otevřenému areálu v Říčkách o víkendu přibylo i Deštné v Orlických horách. V Jizerských horách se už o minulém víkendu mohlo lyžovat na Tanvaldském Špičáku a v Rejdicích, tento týden se přidal Severák v Hraběticích, Příchovice či Černá Říčka v Desné. Ještěd zahájil sezónu v pátek večerním lyžováním, zhruba 400 metrů sjezdovky bude poté v provozu každý den.

Lyžovat na dalších sjezdovkách se o víkendu začalo i na Šumavě, třeba ve Skiareálu Lipno.

Železnorudský Ski Špičák, který zahájil už minulý víkend, otevře o víkendu druhou sjezdovku. Na Železnorudsku bude o víkendu opět v provozu také sjezdovka Nad Nádražím, Belveder a Samoty se otevřou v sobotu. V menších střediscích zatím svahy připravené nejsou.

V Krušných horách se o víkendu lyžuje v Zadní Telnici na Ústecku, krátký vlek se v pátek večer rozjel v centru Alšovka nad Chomutovem. Ke Klínovci a Božímu Daru se od pátku přidaly i areály na Bublavě nebo v Potůčkách.

V Jeseníkách se po areálu v Branné a Karlově o víkendu otevřely pro lyžaře Kouty či Červenohorské sedlo. V Beskydech je v provozu zhruba polovina lyžařského střediska Ski Bílá na Frýdecko-Místecku. V Červené Vodě na Orlickoústecku se chystají sjezdovky otvírat postupně, v Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem bude plný provoz zatím jen o sobotách a nedělích.

Na Vysočině by koncem týdne měly být v provozu nejméně čtyři sjezdovky. Vedle Šacberku u Jihlavy, kde vlek fungoval už minulý víkend, zahájili sezónu také na Harusově kopci a na Fajtově kopci na Žďársku a na vrchu Křemešník.

Ve středních Čechách se na Monínci u Sedlce-Prčice na Příbramsku lyžuje už od poloviny listopadu. Na jižní Moravě už o minulém víkendu zahájily provoz Němčičky na Břeclavsku, lyžuje se také v Olešnici na Blanensku či v areálech ve Zlínském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám