Hlavní obsah

Auta se do frekventované pražské ulice Korunovační vracejí v sobotu

Právo, Lucie Fialová

Uzavírka Korunovační ulice mezi Prahou 6 a 7, která od léta citelně komplikovala dopravu v okolí, v sobotu končí. V deset hodin začne odstraňování dopravního značení, které po celé Praze upozorňovalo na několikaměsíční výluku. Náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD) počítá, že od pravého poledne už nastane bezproblémový plynulý provoz.

BEZ KOMENTÁŘE: Opravy Korunovační uliceVideo: Novinky

 
Článek

„Že to tu částečně vypadá jako staveniště, to ještě dva tři týdny potrvá. Naší prioritou bylo otevřít komunikaci v adventním shonu, některé drobnosti se můžou dodělat v dalších pracovních dnech. To už řidiče omezovat nebude,“ řekl dnes na místě.

Pracovní čety v pátek dopoledne například asfaltovaly chodníky nebo kreslily bílé pruhy na vozovku. Rekonstrukce mj. znamenala výměnu dlažebních kostek za tišší asfalt. „Zvyšuje se bezpečnost. Když byla vozovka vlhká, řidiči nedobrzďovali z prudšího kopce z Prahy 7 na Prahu 6,“ uvedl Dolínek.

Starý most přes železnici byl zdemolován, nahradil jej nový s deseti bytelnými nosníky. Vlaky tudy i během rekonstrukce normálně jezdily. „Je to poměrně nestandardní, že se podařilo zachovat provoz vlaků a klíčový most vybudovat,“ upozornil náměstek. Práce si vyžádaly celkem 100 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Výstavba mostu v Korunovační uliciVideo: Novinky

Výjezd z Blanky se nemá uzavírat

Vedení Prahy 6 se stále obává, že úleva na silnicích nenastane ani po otevření této dopravní tepny. Dejvická radnice je připravená znovu žádat o uzavření výjezdu z tunelu Blanka u Prašného mostu. Dolínek dnes zopakoval, že to považuje za dopravní hloupost.

„Během této uzavírky jsme na to byli připraveni, ale teď na to připraven nejsem a nebudu. Tunelový komplex a městský okruh má propojovat Prahu a být průjezdný, ne uzavírán,“ konstatoval.

Jak se konec opravy na pražských vozovkách skutečně projeví, se podle něj pozná až v lednu či v únoru. Vánoční provoz nelze brát za standardní. Teprve pak bude jasné, která opatření, jež se zavedla, aby alespoň částečně ulevila provozu, zůstanou zachována, a která se zruší. Auta na Vítězném náměstí směrem do Svatovítské například řídí semafor, autobusy a tramvaje sdílejí stejný pruh.

Dolínek slíbil, že auta, která se přesunula do ulic kolem Národní technické knihovny, a která tam rozhodně nepatří, by odtud měla zase zmizet. „Uděláme vše proto, aby poklesla intenzita a ulice sloužily pouze k bydlení,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám