Hlavní obsah

Dalík žádá po bývalé přítelkyni 6,5 miliónu korun. Soud řeší, zda šlo o půjčku, či o dar

Lobbista a svého času blízký spolupracovník premiéra Mirka Topolánka Marek Dalík požaduje po bývalé přítelkyni Gabriele Horáčkové soudní cestou vrácení 6,5 miliónu korun. Zatímco Dalík, odpykávající si trest za podvod při nákupu obrněnců pandur, tvrdí, že ženě peníze půjčil, podle její verze šlo o dar. Podobná suma byla prý pro lobbistu směšnou částkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Lobbista Marek Dalík

Článek

Jak uvedl server Aktuálně.cz, použila Horáčková peníze na nákup bytu v Praze. Drahé dary podle svých slov dostávala od Dalíka často, podobně jako jeho další přítelkyně či známí.

„Dostávala jsem od něj velké množství darů, byl velkorysý jak ke mně, tak i ke svým dalším kamarádkám,” citoval server z její výpovědi. Pořízení bytu prý předcházela Dalíkova žádost o ruku.

Dalík opírá své tvrzení, že peníze byly pouze půjčkou, o skutečnost, že ve výpisu z účtu je tato skutečnost uvedena jako účel dotyčné platby. Podle Horáčkové jí Dalík řekl, že půjčka je tam uvedena kvůli finančnímu úřadu, který by se mohl pídit, kde finance na byt získala.

Soud vyzval obě strany k nalezení dohody. Mají na to tři měsíce. Pokud nenaleznou shodu, bude pokračovat soudní projednávání.

Dalík by měl ve věznici strávit čtyři roky. Již dříve uvedl, že po propuštění hodlá z ČR odjet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám