Hlavní obsah

Řidiče trápí zledovatělý sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima nastoupila v plné síle i na silnicích. V některých krajích to řidičům klouže, někde zapadají do vyjetých kolejí.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zatím převládají drobné nehody. Ilustrační foto

Článek

Zledovatělá vrstva sněhu místy s vyjetými kolejemi komplikuje dopravu na vedlejších silnicích zejména ve vyšších polohách na Žďársku. Řidiči tam podle silničářů musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Ostatní silnice na Vysočině jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení.

Na Vysočině je skoro jasno, beze srážek, vane slabý vítr. Teploty se pohybují od šesti do 12 stupňů pod nulou. Během dne bude podle meteorologů polojasno až skoro jasno. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou mínus tří až plus jednoho stupně Celsia.

Jih Moravy

O něco lepší je situace na jihu Moravy, silnice jsou holé, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy včetně dálnic na Brno jsou také holé, některé vymrzlé, sjízdné však bez omezení. Dnes ráno to uvedli na svém webu silničáři.

Meteorologové předpovídají, že dnes má být skoro jasno až polojasno. Místy, během dne jen ojediněle, nízká oblačnost nebo mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty se mají vyšplhat na dva stupně.

Šumava

Na Prachaticku a v jihočeské části Šumavy leží místy na silnicích ve vyšších polohách zledovatělá ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Řidiči tam musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Podle silničářů jsou na vozidlech nutné zimní doplňky. Ostatní silnice v Jihočeském kraji jsou většinou suché a vymrzlé.

Hradec Králové

V Královéhradeckém kraji hrozí na silnicích mrznoucí mlhy. Na nesolených silnicích v Orlických horách leží ujetá zledovatělá vrstva sněhu. Hlavní silniční tahy byly dnes ráno většinou suché a sjízdné bez omezení, vyplývá z informací silničářů a meteorologů.

Reklama

Výběr článků

Načítám