Hlavní obsah

Brněnská ČSSD podpořila Tejce na místopředsedu strany

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Poslanec Jeroným Tejc v pondělí získal podporu své domovské organizace ČSSD Brno-město pro nominaci na post prvního místopředsedy strany. Nové vedení sociální demokracie bude zvoleno na stranickém sjezdu v březnu příštího roku v Brně. Pro Tejce hlasovalo 142 ze 146 jeho spolustraníků. V uplynulých dnech jej podpořila na místopředsedu i ostravská ČSSD.

Foto: Petr Horník, Právo

Jeroným Tejc (ČSSD)

Článek

„Samozřejmě si podpory své domovské organizace velice vážím. Vnímám ji i jako vůli členské základny prosadit v ČSSD nové myšlenky, které chci prosadit,“ řekl Právu Tejc.

Členem sociální demokracie je od roku 1997. Jeho snahou do budoucna je, aby sociální demokracie více oslovovala především levicové voliče a přiměla je přijít k volbám, což je podle něj jediný způsob, jak zabránit neúspěchu podobnému tomu z nedávných krajských voleb. V mnoha regionech totiž po volbách ČSSD neuhájila své původní krajské koalice.

Tejc chce prosazovat „solidaritu se zodpovědnými“. Jsou to například rodiny, které se vlivem nemoci některého ze svých členů dostaly do sociální tísně. ČSSD by podle něj měla ještě více hájit práva zaměstnanců a také seniorů. Důraz by měla klást také na „rovné příležitosti“, tedy například na finanční podporu talentovaných dětí ze sociálně slabých rodin.

Tejcovým protikandidátem na sjezdu bude i současný místopředseda strany a ministr vnitra Milan Chovanec.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám