Hlavní obsah

V nové funkci kouřit nepřestanu, Zemanovi také přinesou popelníček, tvrdí Kubera

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nově zvolený místopředseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS) bude dál kouřit u cedule se zákazem kouření. Chce podle svých slov tímto způsobem bojovat proti koniášství a zákazům „jdoucím až za hrob“. S kouřením nebude přestávat i s ohledem na svůj věk. Své návyky přirovnal k těm, co má prezident Miloš Zeman, tomu také podle Kubery nosí při návštěvě Senátu do jeho salónku popelníček.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Kubera

Článek

Senátor slíbil, že se dál nechá vidět se zapálenou cigaretou u cedule se zákazem kouření. „To s tou funkcí nemá nic společného, určitě budu vidět, než nás úplně zničí,“ sdělil Kubera krátce po svém zvolení do funkce místopředsedy Senátu.

Je přesvědčen, že přemíra pravidel utlumuje jejich smysl. Lidé jsou podle něj zahlcení zákazy, a proto už je ani nerespektují, ani nedodržují. Navíc některé zákony jsou podle něj nekvalitní.

„Když do nějaké ulice dáte značku Zákaz zastavení a ta ulice je plná aut a nikdo nemá sílu to zkontrolovat, tak ten zákaz nemá smysl a pak tam všichni stojí,“ uvedl příklad.

„Co je normálního na tom, že v takovémto počasí lidé v košilích stojí před úřady a veřejnost je ještě kritizuje, že úředníci, místo aby pracovali, kouří. Oni si to většinou musí napracovávat,“ dodal.

Prezidentovi také přinesou popelníček

Nechápe, proč by člověk se zlomenou rukou nemohl kouřit v nemocnici na zahradě, případně proč by školník nemohl bafat z fajfky ve svém školnickém bytě.

„Jenom bojuju proti koniášství, proti zákazům až za hrob. Logicky, proč je v autobuse zákaz kouření, když tam už 50 let nikdo nekouří, protože už od 50. let se tam nekouří,“ uvedl Kubera.

Přiznal, že přestávat kouřit nebude i s ohledem na svůj věk. „Je to podobné, jako když přijede pan prezident, tak mu tady v prezidentském salónku přinesou popelníček,“ řekl nově zvolený místopředseda Senátu.

Není překvapený, že pro jeho zvolení do funkce místopředsedy hlasovalo pouze 59 senátorů. „Při mé povaze by bylo s podivem, kdybych zaujal úplně všechny. Většinou ti bezbarví dostávají přes devadesát procent, ale my, co máme vlastní názor, máme pochopitelně i nepřátele, takže určitě třeba pan Dienstbier mi hlas nedal a mohl bych jmenovat další,“ řekl Kubera.

Reklama

Výběr článků

Načítám