Hlavní obsah

Začátkem listopadu může padat sníh i v nížinách, těžko se ale udrží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v první polovině listopadu se na většině Česka, i v nížinách, může objevovat sníh, uvedl Český hydrometeorologický ústav. Patrně ale nevydrží, protože žádný větší mráz se nečeká.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Listopad nebude moc mrazivý. Ilustrační foto

Článek

Po oblačné noci na neděli, kdy teploty klesnou na asi 6 až 2 °C, nás čeká spíše zamračený den, na severu místy polojasný. Teploty budu stále kolem 10 °C, na horách kolem 3 °C, může i slabě zapršet.

I další týden začne pošmourně s mlhami a občas hrozí déšť, i když postupně na většině území převládne polojasno až skoro jasno. Teploty v pondělí stále kolem 10 °C, na severovýchodě spíše 6 °C.

V úterý se čeká polojasná obloha a podobné denní teploty, nejnižší noční

ale mohou klesnout až na -3 °C, záleží na oblačnosti. Ve středu přijde více mraků a občasný déšť. Nejvyšší denní teploty mohou vystoupit na 8 až 12 °C, ale ve čtvrtek, kdy přeháňky zasáhnou většinu Česka, už jen na 5 až 9 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Listopad má být poměrně stabilní, průměrné noční teploty se budou pohybovat kolem nuly a denní kolem 5 °C. První polovina měsíce má být o trochu chladnější, než bývá, ale celý měsíc zůstává teplotně průměrný, nanejvýš  slabě podprůměrný.

Začátkem listopadu se mohou objevit i v nížinách první pokusy o sníh, ale vzhledem k daným teplotám nemohou vydržet. Celkově bude listopad, pokud jde o srážky, průměrný.

Na rozdíl od krátkodobých a střednědobých předpovědí nemůže měsíční výhled předpovídat konkrétní teploty na konkrétní dny. Jde spíše o celkový charakter období z hlediska průměrných teplot a srážek. Měsíční výhled počasí je také vytvářen pro ČR jako celek, takže nemůže vystihnout regionální odlišnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám