Hlavní obsah

Za hnutí ANO není lepší kandidát na prezidenta než Stropnický, míní Babiš

– Praha
Novinky, zpe

Někteří členové ANO volají po tom, aby hnutí vypsalo vnitrostranické primárky o kandidátovi do prezidentských voleb. Šéf hnutí Andrej Babiš Novinkám řekl, že jako nejlepšího kandidáta na prezidenta by viděl ministra obrany Martina Stropnického. Babiš mu tento týden na předsednictvu řekl, aby účast v primárkách zvážil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický

Článek

„V rámci hnutí na předsednictvu sílí hlasy, že bychom měli v rámci hnutí zvážit primárky. Pokud to předsednictvo, výbor a sněm v únoru schválí, tak potom budou primárky a jednotliví členové mohou někoho navrhnout. Potom se uvidí, jestli by měl pan Stropnický zájem. Je to na něm,“ sdělil Novinkám Babiš.

Na dotaz, zda v hnutí vidí lepšího kandidáta, odvětil, že ne. „Vy tam vidíte někoho jiného? Když se zamyslím nad všemi našimi členy v hnutí, tak podle mě je pan Stropnický asi nejlepší kandidát, ale není to na mně,“ konstatoval ministr financí.

Primárky zvažuju, řekl Stropnický

Stropnický ve středu v rozhovoru pro server Aktuálně řekl, že účast v primárkách zvažuje. Zda bude kandidovat, záleží podle něj také na tom, jestli se bude o prezidentské křeslo znovu ucházet Miloš Zeman.

„Vedení ANO, jehož jsem součástí, by si muselo sednout a říci si, co budeme dělat, pokud pan Zeman oznámí kandidaturu. Budeme někoho nasazovat? Nebo se s někým spojíme? Nebo to necháme být?“ řekl serveru Stropnický.

Babiš dříve hovořil také o tom, že by se o Hrad mohla ucházet eurokomisařka Věra Jourová.

Reklama

Výběr článků

Načítám