Hlavní obsah

Oslav státního svátku 28. října se účastní KSČM, ČSSD i ANO

Novinky, sir, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové KSČM, ČSSD i hnutí ANO se účastní oslav státního svátku 28. října na Pražském hradě. V úterý to po jednání klubů potvrdili jednotliví zástupci stran.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Faltýnek z ANO (vlevo) a Roman Sklenák (ČSSD) během jednání Poslanecké sněmovny.

Článek

Poslanecký klub KSČM doporučuje svým členům nezúčastnit se žádné alternativní akce k příležitosti oslav státního svátku 28. října. „Státní svátek je příliš vážným svátkem na to, abychom podporovali rozdělování občanů společnosti,“ řekl v úterý po jednání klubu Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM.

ČSSD: Rozhodnutí je na jednotlivcích

Členové sociální demokracie se mají rozhodnout každý za sebe, zda na Hrad půjdou, nebo ne. „Nechceme prohlubovat nedůstojnost této situace a diktovat poslancům, jaký způsob oslav mají zvolit. Necháme to na nich,“ podotkl šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák. Je prý rád, že během diskuse nepadl návrh, aby se stanovisko klubu sjednotilo.

Sklenák dodal, že má pocit, že kvůli debatě o tom, kdo bude nebo nebude sedět v pátek večer ve Vladislavském sále, se vytrácí význam státního svátku.

ANO: Není to svátek Miloše Zemana

Také hnutí ANO doporučilo svým poslancům a ministrům účast na oslavách na Pražském hradě. „Většina našich kolegů se oslav vzniku státu účastní,“ řekl předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.

Faltýnek také zdůraznil, že se jedná o státní svátek země, a nikoli o svátek Miloše Zemana nebo kteréhokoliv jiného prezidenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám