Hlavní obsah

Daniel Hůlka: Prezident mi řekl, že mě vyznamená

Praha

Zpěvák Daniel Hůlka ve vysílání rádia Frekvence 1 uvedl, že má být 28. října vyznamenán prezidentem Milošem Zemanem při slavnostním ceremoniálu ve Vladislavském sále Pražského hradu. Hůlka patří mezi prezidentovy příznivce, stál například po jeho boku v televizním přenosu krátce po Zemanově zvolení.

Foto: Patricie Kossevová , ČTK

Daniel Hůlka za Milošem Zemanem v den vyhlášení výsledku prezidentské volby. Za ramena se drží s tehdejším místopředsedou SPOZ a jednatelem Lukoil Aviation Czech Martinem Nejedlým. Na snímku jsou také herečka Jiřina Bohdalová a Zemanova dcera Kateřina.

Článek

„Mně to volali z Hradu a říkali mi, že o tom nemám nikde mluvit. A asi do pěti minut mi přišel mail z nejmenovaného plátku, prostě, co na to říkám,“ řekl Hůlka v rozhovoru s dvojicí Těžkej pokondr.

„Neoficiálně jsem se to dozvěděl přímo od pana prezidenta před nějakou dobou,“ dodal s tím, že následoval oficiální telefonát a písemné pozvání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvák Daniel Hůlka přichází do Míčovny Pražského Hradu s darem pro prezidenta Miloše Zemana.

Informace o ocenění muzikálového zpěváka přichází v době, kdy vyšlo najevo, že prezident Zeman údajně nechal ze seznamu nominovaných vyškrtnout Jiřího Bradyho, strýce ministra kultury Daniela Hermana. Brady přežil holokaust a o jeho hrůzách celý život píše a pořádá přednášky. Herman trvá na tom, že mu Zeman řekl, že Brady bude vyznamenán, pokud se ministr nesetká s tibetským duchovním dalajlamou. Hrad to popírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám