Hlavní obsah

Zeman odmítl Haškovu rezignaci na místo poradce

Právo, kab
Praha

Čtyři dny po krajských volbách, které pro ČSSD skončily neúspěchem, navštívil šéf Asociace krajů a dosavadní hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek prezidenta Miloše Zemana. Ten odmítl jeho rezignaci na místo poradce pro regionální politiku.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Michal Hašek

Článek

„Nabídl jsem panu prezidentovi rezignaci na místo poradce pro regionální politiku po letošních krajských volbách, odpovědí mi byl staronový jmenovací dekret. Vážím si důvěry a podpory pana prezidenta stejně jako možnosti dále spolupracovat na tématech souvisejících s regionálním rozvojem a regionální politikou,“ referoval Hašek na Facebooku.

Vše prý bylo plánované a nejednalo se o jednání mezi čtyřma očima. „Zúčastnil jsem se pravidelného jednání poradního týmu prezidenta na Hradě, komentoval aktuální témata regionální politiky včetně krajských voleb, zejména přípravu státního a krajských rozpočtů,“ uvedl Hašek.

Na rozdíl od svého kolegy, jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly (ČSSD), ale Hašek o schůzce veřejnosti řekl, až když bylo po ní. Zimola se s prezidentem setkal na svou žádost v úterý.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek krajských voleb v Jihomoravském kraji

Hašek má být v kraji pouze řadovým zastupitelem bez placené funkce. ČSSD bude součástí pestrobarevné koalice pod vedením Bohumila Šimka (ANO), který býval šéfem Haškovy hejtmanské kanceláře.

Související téma:

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám