Hlavní obsah

Budeme mít čtyři hejtmany, odhaduje Babiš. Dění v Hradci vidí jako podvod na voličích

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf ANO Andrej Babiš si myslí, že by jeho hnutí mohlo mít nakonec čtyři hejtmany. Volby sice ANO vyhrálo v devíti krajích, v některých regionech by však nemuselo obsadit nejvyšší post nebo tam vznikají koalice bez tohoto politického uskupení. To je třeba příklad Královéhradeckého kraje, kde tamní povolební vyjednávání Babiš označil za „podvod na voličích“.

Foto: Petr Horník, Právo

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš

Článek

Podle Babiše se potvrzuje trend „všichni proti ANO“, který je prý ve Sněmovně.

„To hnutí je stále cizí element. Je neuvěřitelné, jak se někdo může za pár hodin po volbách domluvit na takové koalici jako v Hradci Králové. Kolegové to nazývají náchodská klika – v čele s panem (Janem) Birkem (ČSSD),“ prohlásil Babiš v pondělí na ministerstvu financí.

V Královéhradeckém kraji babišovce vyšachovala ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj (lidovci, HK demokratický klub a VPM), Starostové a Východočeši a TOP 09.

„Výrazně jsme v Hradci vyhráli. To, co se stalo, je nekorektní. Je to podvod na voličích,“ poznamenal Babiš.

Dodal, že si myslí, že jeho hnutí by nakonec mohlo mít čtyři hejtmany. „Čtyři hejtmani jsou asi reální,“ pokrčil rameny.

Anketa

Považujete krajské koalice bez ANO za podraz na voličích, jak o tom hovoří Andrej Babiš?
Ano, vítěz voleb má vládnout
78,4 %
Ne, sestavování koalic je proces, který patří k zastupitelské demokracii
21,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7572 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám