Hlavní obsah

Jermanová z ANO: Do koalice radši s pravicí než ČSSD. Vedla proti mně špinavou kampaň

– Praha
Novinky, zpe

Pokud bych vyjednávala o koalici, budu upřednostňovat pravicovější strany, uvedla kandidátka na hejtmanku ve Středočeském kraji Jaroslava Jermanová (ANO). Místopředsedkyně Sněmovny tvrdí, že sociální demokracie proti ní vedla špinavou kampaň.

Jermanová by chtěla raději koalici s pravicovými stranamiVideo: Novinky

 
Článek

„Kampaň, která byla ve středních Čechách k hnutí ANO a mé osobě vedena, byla velmi špinavá. Utvrdila jsem se v tom, že sociální demokracie ve středních Čechách není nakloněna přílišným změnám ve svém stylu vládnutí,“ prohlásila Jermanová při příchodu do volebního štábu ANO, který se nachází na pražském Chodově v Centru pohybové medicíny.

Vzhledem k tomu, jak bylo vládnuto, budu upřednostňovat ty více pravicově smýšlející strany
Jaroslava Jermanová (ANO)

Jermanová uvedla, že koalici se soc. dem. nevylučuje, ale v tom případě by požadovala personální změny. ČSSD má ve Středočeském kraji hejtmana Miloše Peteru.

„Ale vzhledem k tomu, jak bylo vládnuto, budu upřednostňovat ty více pravicově smýšlející strany,“ podotkla Jermanová.

Pokud by se stala hejtmankou, chtěla by se zaměřit na centrální nákupy ve zdravotnictví a opravu silnic. „Kraj by se měl stát transparentním a neměl by být vrchností jako doteď,“ zdůraznila.

Harapes: Jasně, že jsem nejlepší

Do volebního štábu na Chodově dorazil kolem druhé hodiny i kandidát do Senátu za ANO Vlastimil Harapes. „Silnější soupeř neexistuje. Musím to brát s humorem. Jasně, že jsem nejlepší,“ vtipkoval.

Harapes: V Senátu třeba trochu zmoudřímVideo: Václav Toman, Novinky

Za hlavní téma, které by chtěl v horní komoře řešit, je pro něj kultura. „Potom si myslím, že by bylo důležité, protože kandiduji za Prahu 6, abych byl ve spojení se zastupiteli a řešil s nimi jejich problémy,“ plánuje.

Kraje by se měly slučovat, míní Šlechtová

Ač nikam nekandiduje, podpořit své kolegy z hnutí ANO přišla i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Nechala se slyšet, že není moc velkým fandou krajů. „Domnívám se, že by se měly slučovat,“ míní ministryně.

Reklama

Výběr článků

Načítám