Hlavní obsah

Přeháňky, mlhy a zatažená obloha. Sychravý podzim se ujímá vlády

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco astronomický podzim začne oficiálně až ve čtvrtek v 16:20 hod., počasí se na podzimní notu naladilo již nyní. Od úvodu týdne bude převážně oblačno s občasnými přeháňkami a teplotami, které se nedostanou přes 20 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jestliže ještě v pátek byla průměrná teplota 20 stupňů Celsia, což odpovídá zhruba přelomu července a srpna, v neděli se již dostala na 15 stupňů, což odpovídá dlouhodobým průměrům.

Počasí u nás nyní ovlivňuje chladné severovýchodní proudění. V pondělí bude převládat zataženo až oblačno s ojedinělými přeháňkami a v Čechách odpoledními teplotami mezi 13 a 17 stupni. Na Moravě a ve Slezsku se rtuť dostane na 16 až 20 stupňů.

Úterní ráno přinese teploty mezi 10 a 6 stupni i nízkou oblačnost, případně mlhy. Přes den bude nejčastěji oblačno či polojasno s teplotami mezi 14 a 18 stupni,” uvedla Honsová. Přeháňky by se měly vyskytovat pouze ojediněle a nejčastěji v horských oblastech.

Oblačno až polojasno bude převládat nejen ve středu, ale i po zbytek pracovního týdne. Ráno teploty klesnou na 7 až 3 stupně, přes den vystoupají na 14 až 18. Ojediněle se opět mohou objevit přeháňky.

Stejné teploty i charakter počasí nabídne i čtvrtek, kdy začne astronomický podzim.

Oblačné nebo polojasné počasí s ranními minimy mezi 7 až 3 stupni a odpoledními teplotami v rozmezí 15 a 19 stupňů přinese pátek.

Výhled na víkend prozatím slibuje pokračování nastoleného charakteru počasí. V sobotu bude opět polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami a teplotami mezi 16 a 20 stupni. V neděli se ještě více zatáhne a přeháňky by měly být četnější. Teploty se dostanou na 15 až 19 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám