Hlavní obsah

Islám ohrožuje náš právní řád, tvrdila Samková při křtu knihy

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advokátka Klára Samková představila v úterý v pražské kavárně Louvre svou novou knihu Proč islám nesmí do Česka. Kniha je psána formou rozhovoru, který se Samkovou vedl novinář Svatopluk Štefl, vydalo ji nakladatelství Bondy.

Foto: Petr Horník, Právo

Klára Samková

Článek

„O knize se tvrdí, že je kontroverzní, ale je to mainstreamová kniha. Ukažte mi jednu stranu, která je ochotna otevřeně tvrdit, že islám je fajn, že migranti můžou do Česka, že je všechno v pohodě,“ řekla Samková při křtu knihy.

Svým postojem se podle svých slov snaží, aby se tyto názory staly mainstreamem. „Snad mi to někdo někdy přičte k dobru,“ uvedla.

Tito lidé k nám přicházejí se stejným zadáním, jako měly SS
Klára Samková

Ve své knize se snaží bránit evropskou kulturu a kontinentální a anglosaský systém práva. „Tento právní řád je nekulturním, nelidským a barbarským přístupem islámu přímo ohrožen,“ varovala Samková. „Jsem přesvědčena, že islám je globální zotročení celého světa. Je naší povinností se s ním vypořádat. Tito lidé k nám přicházejí se stejným zadáním, jako měly SS,“ řekla.

Zůstali by s velbloudy a tkanými koberci

„Jsou to výdobytky euroamerické civilizace, které zlepšily postavení lidí na zeměkouli, popraly se s nejzákeřnějšími nemocemi a snižují bídu na světě. Jsem přesvědčena, že si zaslouží ochranu. Je mi to líto, ale černé neštovice nezlikvidovala ajurvéda, ale evropské lékařství,“ myslí si advokátka. Islám podle ní z výdobytků evropské civilizace tyje.

„Jinak by jim zbyli velbloudi a ručně tkané koberce. Přesto islám naprosto brutálním a sebedestrukčním způsobem útočí na zbytek světa,“ nebrala si servítky.

Soucit s muslimy

Rovněž zdůraznila, že muslimy jako takové považuje za oběti islámu.

„S nikým nemám větší soucit než s muslimy, které považuji za nejkrutější oběť této zrůdné ideologie. Islám masakruje lidi přes padesát generací a víte sami, co u nás udělaly dvě generace zhoubného komunismu. Ti lidé jsou skuteční a naprostí ubožáci,“ řekla Samková.

Tato země je xenofobnější než jiné země na západ od Česka
spoluautor knihy Svatopluk Štefl

Novinář Svatopluk Štefl, který Samkové v knize pokládá otázky, řekl, že se Samkovou souhlasí, co se týče islámu, ale má zcela odlišný názor na tuzemský odpor proti islámu. „Jsem přesvědčen, že islám je pouze záminka. Naše společnost nemá ráda jinakost, jiné kultury,“ řekl Štefl, čímž mezi příznivci Samkové vzbudil rozruch.

„Tato země je xenofobnější než jiné země na západ od Česka. Nedokážu se smířit s tím, že české elity se vidí v názorech lidí typu Orbána a Fica, což jsou lidé na hranici fašismu. Zeman a Chovanec se k tomu nebezpečně blíží a Sobotka je takový slaboch, že proti většině nepůjde,“ řekl také Štefl, který uvedl, že bytostně nesnáší pojem národovectví.

„Samozřejmě islám jako ideologie je nebezpečný. Ale jsem přesvědčen, že tato země potřebuje multikulturní impulzy, národovectví neprospívá této zemi ani Evropě. Tím se asi liším od většiny z vás,“ řekl novinář do nesouhlasného šumu a výkřiků „To není pravda!“.

Související téma:

Foto: Právo

Advokátka Klára Samková

Na Samkovou už kvůli knize podal žalobu publicista Jan Čulík, podle něj Samková hanobí rasy a náboženské přesvědčení. „Tu knihu buď vůbec nečetl, nebo vědomě lže,“ reagovala Samková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám