Hlavní obsah

Komisi zprávy posíláme, jako důkaz máme doručenku, brání se celní správa

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Máme doručenku, že sněmovní komise dostala pravidelnou zprávu o odposleších, tvrdí celní správa. Předseda komise Daniel Korte (TOP 09), který obvinil ministra financí Andreje Babiše (ANO), že zprávy nepředkládá a porušuje tak zákon, podle celníků nemluví pravdu.

Doručenka, která má dokazovat, že celní správa odevzdala sněmovní komisi požadované zprávy

Článek

Jako důkaz zaslali celníci ofocenou stvrzenku o převzetí utajovaného dokumentu s názvem „Informace o používání operativně pátracích prostředků Celní správy ČR”. Novinky ji mají k dispozici.

„Číslo jednací odpovídá dokumentu, na základě kterého byla splněna povinnost,“ potvrdila Novinkám náměstkyně ministra financí pro daně a cla Alena Schillerová.

Poslanec Korte v úterý dopoledne řekl, že od ministra Babiše dosud neobdržel jedinou zprávu. Na tom si stále trvá. „Nic takového jsem neviděl,” uvedl, když mu ukázali stvrzenku.

TOP 09 upozornila, že ministerstvo tak porušuje zákon, podle něhož se zprávy předkládají dvakrát ročně. Šéf státní kasy už během dne řekl, že povinnost předkládat zprávy pro kontrolní komisi splňuje.

Doručenka, která má dokazovat, že celní správa odevzdala sněmovní komisi požadované zprávy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám