Hlavní obsah

Náměstek zlínského primátora končí, chtěl přidělit byt přítelkyni

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Náměstek primátora Zlína Dalibor Stříbný z hnutí ANO končí ve funkci kvůli tomu, že se pokusil prostřednictvím bytové komise přidělit městský byt své přítelkyni. Právo o tom v úterý informoval mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Foto: archiv ANO

Dalibor Stříbný (ANO)

Článek

„Mělo jít o mimořádné přidělení mimo pořadník. Tuto snahu odhalily kontrolní mechanismy radnice, a proto se ani nedostala do programu jednání rady města. Stříbný pochybení uznal a sám rezignuje na funkci v radě města, opustí i zastupitelstvo,“ sdělil Dvořák.

„Dostal jsem podnět a ten se potvrdil. Jde o lidské i politické selhání. Tyto praktiky nehodláme tolerovat a od příchodu do politiky se vůči nim vymezujeme, jak já, tak i lídr našeho koaličního partnera Patrik Kamas (ANO),” řekl primátor  Miroslav Adámek (STAN).

”Je dobře, že odejde z rady v nejkratší možné době,“ dodal primátor.

„Byt, který chtěl nechat přidělit své přítelkyni, se nachází na Podlesí. Součástí nájemní smlouvy měla být i smlouva o budoucí smlouvě o převodu bytové jednotky do majetku nájemkyně,“ uvedl Dvořák.

Kompetence převezme primátor

„Omlouvám se. Chtěl jsem pomoci a nedomyslel jsem to do konce, je to moje hloupost a nezkušenost, ze které vyvozuji osobní zodpovědnost,“ vzkázal Stříbný.

Jeho kompetence dočasně převezme primátor. Hnutí ANO mezitím koaličnímu partnerovi navrhne, kdo by jej mohl nahradit.

Selhání jednotlivce koalici nepoloží

Odchod Stříbného bude první personální změnou ve vedení města od voleb v roce 2014. Složení koalice se kvůli této záležitost měnit nebude.

„Jde o selhání jednotlivce, ne koaličního partnera jako celku. Pokračujeme tedy dál. Věřím však, že se nic podobného už nebude opakovat. Zdůrazňuji, že jsme byli zvoleni proto, abychom pracovali  pro město a jeho obyvatele, ne pro vlastní prospěch,“ prohlásil primátor Adámek.

„Stala se chyba, kterou lze řešit jedině odchodem. I pro nás to bylo jediné možné řešení. Mohu všechny ujistit, že podobná pochybení nehodláme tolerovat,“ ujistil  Patrik Kamas (ANO), náměstek primátora.

Reklama

Výběr článků

Načítám