Hlavní obsah

Horké léto se vrátí, o víkendu poroste rtuť ke třicítce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Současné ochlazení nebude mít dlouhého trvání a od poloviny pracovního týdne se do České republiky vrátí horké léto, přiblížila Novinkám výhled na příští dny Dagmar Honsová z Meteopressu. První den nového týdne ale bude relativně chladný, se svou průměrnou teplotou bude odpovídat spíše začátku října.

Foto: Christoph Schmidt, ČTK/AP

Teploty na začátku září budou stále letní.

Článek

„Dobrá zpráva je, že se ve druhé polovině vrátíme opět do srpnových hodnot,“ uvedla Honsová.

Do té doby se ale ještě musíme vyrovnat se studenou frontou, vlivem které bude v pondělí v Čechách oblačno až zataženo s dešťovými přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku ještě s trvalejším deštěm. Odpolední teploty vystoupí jen na 16 až 20 stupňů. Foukat bude čerstvý vítr, jenž bude pocitovou teplotu ještě snižovat.

V úterý po ránu klesnou teploty na 14 až 10, odpolední teploty vystoupí jen na 17 až 21 stupňů. V Čechách bude na obloze panovat už polojasno až oblačno, na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku ještě zataženo s deštěm, oblačnost se začne protrhávat až během odpoledne.

Od středy léto

Od středy pak očekáváme návrat teplého a slunečného letního počasí. „Rozprostře se nad námi oblast vysokého tlaku vzduchu a začne k nám proudit teplý vzduch, a to netypicky od jihovýchodu, z Balkánu,“ přiblížila Honsová.

Od středy až do neděle proto lze očekávat jasno, nejvýše polojasno. Teploty po ránu budou klesat na 15 až 11 stupňů, odpolední vystoupí ve středu na 22 až 26, ve čtvrtek a v pátek na 25 až 29 a o víkendu na 26 až 30 stupňů.

„Zatímco vloni 6. září už na Sněžce začalo sněžit, letos budou padat teplotní rekordy,“ řekla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám