Hlavní obsah

Na Staroměstském náměstí se sjelo 1500 motocyklů Harley-Davidson

Praha

Staroměstské náměstí v Praze v sobotu dopoledne zaplnilo zhruba 1500 motorkářů na strojích Harley-Davidson, uvedli organizátoři akce. Spanilá jízda za burácivých zvuků známé americké značky Prahou byla součástí třídenní akce Prague Harley Days, jejíž třetí ročník začal v pátek na Výstavišti v Holešovicích. Podle policie se akce obešla bez komplikací.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Spanilou jízdou Prahou, které se zúčastnilo na 1500 harleyářů

Článek

Účastníci se v areálu výstaviště začali shromažďovat v 09:00. O hodinu později za doprovodu policejní eskorty vyrazili přes magistrálu, Václavské náměstí, ulice Na Příkopě a Revoluční a Dvořákovo nábřeží do Pařížské ulice, kterou přijeli na Staroměstské náměstí. Mezi příjezdem prvního a posledního jezdce uplynulo zhruba 15 minut. Dalších 20 minut strávili účastníci akce při charakteristické vůni doutníků a za zvuku rockové hudby na Staroměstském náměstí.

"Je dobře, že se Staromák zase jednou zaplnil něčím pořádným," promluvil k motorkářům jeden z organizátorů. Poté se kolona motocyklů vydala Dlouhou ulicí zpět na výstaviště. Mezi účastníky nechyběli majitelé Harley Davidson ze Slovenska, Německa, Maďarska, ale třeba také z Ukrajiny, Bulharska, Itálie i vzdálenějších destinací.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Motorkáři v Praze

V předchozích dvou letech spanilá jízda končila na Strahově. Letos se motorkáři dostali do historického centra podle organizátorů i díky tomu, že nad akcí převzala záštitu městská část Praha 1. Podle policie se akce uskutečnila naprosto v klidu. "Nemám žádné informace, že by se vyskytly nějaké komplikace," řekl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Spanilou jízdou Prahou, které se zúčastnilo na 1500 harleyářů

Součástí Prague Harley Days je výstava více než 100 motocyklů H-D od historických modelů až po novinky modelového roku 2017, včetně oceněné přestavby H-D Iron 883 na českou Jawu, kaskadérská show Poláka Macieka Dopa Belinského na H-D Sportster, Galavečer thajského boxu, koncerty rockových kapel nebo motorkářské soutěže.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Na Staroměstském náměstí se sešli motorkáři

Vstupné 300 korun na akci platí jen muži. Ženy a děti mají vstup zdarma. Bližší informace obsahují webové stránky Harley-Davidson. Podle údajů Svazu dovozců automobilů měli na konci června Češi 8380 motorek Harley-Davidson. Není to ani procento z celkového počtu 1,079 miliónu zaregistrovaných motocyklů, mezi nimiž dominuje domácí Jawa s 455 598 stroji. Průměrné stáří všech motocyklů je 33 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám