Hlavní obsah

Tropy se ještě vrátí. Příští víkend bude přes třicet

Léto ještě zdaleka neskončilo. Naopak, nejvyšší teploty se dají čekat koncem srpna, naznačuje dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Léto v Dobřichovicích

Článek

V neděli a v sobotu v noci může vydatně zapršet. V pondělí se tak Česko krátce ochladí a nad naším územím se budou tvořit další přeháňky. Má být spíše oblačno a nejvyšší denní teploty nepřekročí 23 °C.

Od úterý se má pozvolna oteplovat. Zpočátku se čeká spíše polojasno, v noci zhruba 12 až 8 °C a přes den 22 až 26 °C. Ve středu přinese o něco jasnější obloha teploty 24 až 28 °C a ve čtvrtek už se teploty mohou dotknout třicítky.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Přímo tropický má být podle meteorologů příští víkend. Čekají jasno a nejvyšší denní teploty dosáhnou až 33 °C, mohou se ale tvořit bouřky.

Ani začátkem září podle předpovědi výraznější chlad nehrozí. Teploty sice začnou pozvolna klesat, ale pořád se budou pohybovat zhruba kolem průměru pro toto období. Celkově bude období až do 18. září teplotně nadprůměrné.

Až do konce srpna bude také poměrně sucho. V září sice bude srážek mírně přibývat, ale celkově budou následující týdny do 18. září sušší, než je pro  období obvyklé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám