Hlavní obsah

Exšéf Sazky Hušák chce do Senátu. Hlásá kulomet do každé rodiny i pomník Lži a Nenávisti

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Senátu bude v Praze 6 kandidovat i někdejší šéf Sazky Aleš Hušák. Na svém webu zveřejnil i svůj cíleně politicky nekorektní program, v němž přiznává, že horní komoru považuje za zbytečnou instituci a chtěl by být zvolen proto, aby se měl dobře.

Foto: Milan Malíček, Právo

Aleš Hušák

Článek

V sedmnácti artikulách, v nichž Hušák svůj program formuloval, je mimo jiné výzva ke zničení Evropské unie, odmítnutí přijímání migrantů i výzva k vyzbrojení občanů zastřešená heslem „Kulomet do každé rodiny”.

Za zbytečné považuje Hušák „veškeré smlouvy o ochraně životního prostředí” či proceduru EIA, která u staveb posuzuje jejich vliv na prostředí. Domnívá se totiž, že kdyby země nebyla podobnými „lidskému životu nebezpečnými mezinárodními dohodami” limitována, bylo by možné postavit infrastrukturu, která chybí.

Neziskové organizace získávající na svou činnost příspěvky od státu či municipalit by o takovouto podporu měly přijít. Vzhledem k přiznanému odporu vůči médiím veřejné služby nepřekvapí, že mezi body programu je jejich zestátnění, zrušení koncesionářských poplatků a přímá volba členů mediálních rad.

Likvidace cyklistiky v Praze

Vedle restrikcí myslí Hušák i na důchodce a mladé rodiny. Lidé, kteří odešli do důchodu před rokem 1995, by měli podle něj mít důchod minimálně 15 000 korun. Alespoň středoškolsky vzdělaní lidé, kteří do 35 let přivedou v manželství na svět tři děti, by podle Hušáka měli získat formou daňových slev a příspěvků milión korun. Manželé by tak získali rovné dva milióny.

Hušák by rovněž zatočil s cyklisty v hlavním městě. Cyklistika by podle něj měla být v Praze zakázána mimo přesně vymezené trasy. Jakákoliv regulace dopravy a vstřícnost k  chodcům v podobě budování zelených ostrůvků či zužování vozovek je rovněž pro Hušáka nepřijatelná. „Přeji si asfalt a beton,” shrnul svou preferenci automobilové dopravy. Slib neomezené rychlosti na dálnicích to podtrhuje.

Úlitbou voličům Prahy 6 je v programu zrušení parkovacích zón, které mají začít platit v následujících dnech.

Pomník Lži a Nenávisti

Výstavba pomníku Lži a Nenávisti, kterou rovněž prosazuje, je pro Hušáka připomínkou milosrdné lži, která může být přínosná, a nenávisti coby hnacího motoru například v boji k porážce nacismu.

„Každá mince má dvě strany, a není většinou jasné, která je kdy člověku prospěšná nebo naopak. A senátor by měl vždy vědět, že ať už padne strana jakákoli, musí na ní vždy najít to dobré. Ve prospěch všech,” tvrdí Hušák, který coby dlouholetý šéf Sazky s nejméně dvoumiliónovým měsíčním platem přivedl společnost v roce 2011 do konkurzu.

Anketa

Je pro vás Aleš Hušák důvěryhodným kandidátem do Senátu?
Ano
8,9 %
Ne
91,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6252 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Hušák v Sazce definitivně skončil

Dosavadní předseda představenstva loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák končí ve své funkci. Oznámil to ve zprávě zaslané e-mailem. Valná hromada Hušáka navíc...

Výběr článků

Načítám