Hlavní obsah

Božské Rio: Špotáková i Hejnová získají medaili, věří desetibojař Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po těsném neúspěchu tyčkařů Jana Kudličky a Michala Balnera jsou nyní největší medailovou nadějí oštěpařka Barbora Špotáková a běžkyně Zuzana Hejnová. Jejich šance v pořadu Božské Rio, vysílaném každé ráno od devíti hodin webem Sport.cz, hodnotili bývalý překážkář Štěpán Tesařík a desetibojař Tomáš Vojtek.

Překážkář Štěpán Tesařík a desetibojař Tomáš Vojtek odhadují šance atletek Špotákové a HejnovéVideo: Sport.cz

 
Článek

Oštěpařka Špotáková bude letos útočit na v pořadí již třetí zlatou medaili.  Na stadión se ale nešla ani podívat, spoléhá se na informace od svého trenéra.

„Bára ví, co dělá,” reagoval překážkář Štěpán Tesařík. Připomněl také tlak, který je na oštěpařku vyvíjen jak ze strany médií, tak českých fanoušků. „Všichni od ní očekávají nejvyšší výkon, ale přece jen je to maminka a vedle sportu má dnes i jiné povinnosti,“ dodal.

Další medailovou nadějí je překážkářka Zuzana Hejnová. „Může se stát cokoliv, Zuzana to bude mít na zlato velice těžké,“ hodnotil Tesařík. „Na zlato bych si u Zuzky nevsadil, i když jí to moc přeju,” dodal. V úvahu bral také formu Hejnové, která v sezóně příliš nezávodila.

Naopak desetibojař Vojtek běžkyni věří stejně jako Špotákové: „Kdybych si měl vsadit já, vsadil bych, že medaili získá.”

Dopingová kauza

Atletice a dopingu se Božské Rio věnovalo s Janem Chlumským z českého antidopingového výboru. Společně s moderátorkou Lucií Šilhánovou diskutovali o kauze ruských atletů.

Chlumský sice připouští, že hromadný zákaz může uškodit některým jednotlivcům, kterým doping nebyl nikdy prokázán, nicméně rozbití státního ruského dopingu považuje za důležitější.

Doufá, že kauza povede k útlumu dopování u sportovců, nikdy ale podle něj úplně nezmizí. „Stejně jako budou v obecném životě pořád zloději, vždycky se najde někdo, kdo bude dopovat,” řekl.

Amatér vs. profesionál

Letošní letní hry v Riu kromě návratu golfu zaznamenaly i další změnu, a to v boxu. Mezinárodní boxerská asociace se rozhodla vedle amatérských boxerů postavit na olympiádě i ty profesionální.

Účast však nebyla nijak vysoká, z profesionálů nastoupili pouze tři. O boxu na olympiádě i obecně promluvila ve studiu česká boxerka Lucie Sedláčková.

Mořské vlny

Čeští zástupci v plavání Jan Micka a Jana Pechanová mají závody již za sebou. Micka nepostoupil do finále v závodu na 1500 metrů volným způsobem, Pechanová skončila v desetikilometrové trati devatenáctá. Jejich výkony zhodnotil trenér synchronizovaného plavání Jan Srb.

„Jana počítala s lepším výsledkem, ale dala do toho všechno,” komentoval výkon pětatřicetileté plavkyně. Srb také vysvětlil klady a zápory, které plavání v moři přináší.

Reklama

Výběr článků

Načítám