Hlavní obsah

Na silnicích k moři hrozí o víkendu kolony

Právo, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motoristé, kteří se o víkendu vydají na jih do oblíbených přímořských letovisek, by se měli připravit na tradiční prázdninové kolony na silnicích. Podle dopravních expertů Ústředního automotoklubu ČR (ÚAMK) se opět dají očekávat směrem k typickým rekreačním místům, hlavně směrem do Chorvatska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V některých spolkových zemích Německa, například v Berlíně, Hamburku, v Šlesvicku-Holštýnsku a v Nizozemsku začínají prázdniny a dovolené. Kromě toho se v některých místech konají velké akce,“ uvedl ve čtvrtek ÚAMK v tiskové zprávě.

Například v rakouském městečku Spielberg se od pátku do neděle konají závody ADAC GT Masters. „Největší nápor návštěvníků se očekává v neděli, počítejte s velmi silným provozem v okolí města a na Pyhrnské dálnici A9,“ uvedl ÚAMK.

Jak upozornil, o víkendu budou v Německu uzavřeny i dvě dálnice. Od pátku 22. července do soboty 23. července bude uzavřena A7 ve směru na Hannover mezi exity Rhüden a Derneburg/Salzgitterl. Uzavírka je plánována mezi 22. a 6. hodinou. Přes víkend bude ve směru na Hannover uzavřena i mezi exity Rhüden a Derneburg/Salzgitterl.

Foto: Mapy.cz

Od čtvrtka do pondělí 25. 7. bude rovněž uzavřena dálnice A43 mezi exity Kreuz Bochum a Herne-Eickel.

Grand Prix v Budapešti

Nadšenci do rychlých vozů budou tento víkend cestovat do maďarské metropole. Jede se tam tradiční závod Formule 1. Podle dopravních expertů rakouského autoklubu ÖAMTC se dají čekat dlouhé kolony u hranic s Maďarskem kvůli hraničním kontrolám.

O nadcházejícím víkendu také začíná série tradičních festivalů v Salcburku. Očekává se příjezd velkého množství návštěvníků, silný provoz zřejmě bude na všech hlavních příjezdech do města.

Ve Slovinsku staví tamní správa silnic novou dálnici A4 mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj.

„Již minulé víkendy ukázaly, že se tam pravidelně tvoří dlouhé kolony vozidel v obou směrech. Tento trend očekáváme i pro nadcházející víkend,“ dodali experti ÚAMK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám