Hlavní obsah

Za svými slovy o homosexualitě si stojím a z ČSSD neodejdu, tvrdí poslankyně Nytrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Za svými vyjádřeními si stojím a to, zda můj odchod ze sociální demokracie není na pořadu dne, prohlásila ve čtvrtek poslankyně Pavlína Nytrová v pořadu Události, komentáře České televize. Tvrdí, že ve svém vystoupení v Poslanecké sněmovně jen popsala dlouho plánované kroky homosexuálních aktivistů, kteří chtějí docílit toho, aby mohli adoptovat děti jiných biologických rodičů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavlína Nytrová (ČSSD) na jednání Poslanecké sněmovny

Článek

„Popisovala jsem tam jejich jednotlivé kroky. Prvním krokem jsou gay průvody. Jakmile tuto možnost dostanou a později se setkávají s negativními reakcemi, považují to za diskriminaci. Poté žádají registrované partnerství, pokračují žádostí o adopce dětí jednoho z partnerů a poté co se jim toto podaří, chtějí adopci dětí jiných biologických rodičů,“ prohlásila Nytrová.

Na otázku, z jakých zdrojů čerpá své informace a o co opírá své přesvědčení, poslankyně odpověděla, že jsou to relevantní studie. „Je to například konference OSN o ženách v Pekingu v roce 1995, diagnostický manuál mentálních poruch z Ameriky, rozsudek o legálnosti pedofilního klubu Nizozemsko, kde soud stanovil, že nesmí být zakázána činnost organizace, která propaguje sexuální styk. Ve všech těch odkazech se říká, že budou chtít homosexuálové sexuální styk s dětmi,” řekla.

„Mám tady odkazy na severoamerickou společnost mužů a chlapců pro sex s dětmi. Heslem této skupiny je sex před osmým rokem, než je pozdě. Tuto skupinu je možné vidět na většině přehlídek homosexuálů po celých Spojených státech,“ pokračovala Nytrová.

Chtěla širokou diskusi

Tvrdila, že když hledala studie a analýzy k tomuto problému v Česku, tak se k nim nedostala. Proto je podle jejích slov nutné, aby se společnost touto problematikou zabývala. „Hysterické reakce ze strany médií jednoznačně prokazuje, že je to potřeba.“

Svým vyjádřením proto chtěla rozproudit „širokou diskusi“, protože na navrhovanou možnost, aby registrovaní partneři mohli adoptovat potomka svého protějšku, nepanuje jednotný názor. „Pravděpodobně jsem se dotkla velmi závažného problému, strčila jsem do vosího hnízda.“

Nytrová uvedla, že se na tuto věc ptala spolustraníků ve svém obvodu a že „významná většina“ z nich byla proti takové novele. Proto jí také dali mandát k tomu, aby se vyslovila proti tomuto návrhu. „Jsem přesvědčená, že návrhem chceme postavit registrované partnerství na úroveň manželství,“ řekla.

S premiérem Bohuslavem Sobotkou se podle svých slo ráda sejde, aby mu vysvětlila svůj postoj. „Jsem přesvědčená, že sociální demokracie je demokratická strana, kde mohu říci svůj názor. Výzva paní Marksové, abych přestoupila do jiné strany, vyznívá spíše opačně,” uzavřela Nytrová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám