Hlavní obsah

Pokémoni se objevili i ve Sněmovně, sbíral je poslanec Kučera

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hra, při které se chytají virtuální příšerky pokémon a jež se stala celosvětovým hitem, pronikla i do českého parlamentu. Poslanec Michal Kučera z TOP 09 se Novinkám pochlubil, že ve Sněmovně už polapil dva pokémony.

BEZ KOMENTÁŘE: Poslanec Michal Kučera loví v pokémonyVideo: Novinky

 
Článek

Kučera sbírá virtuální příšerky asi týden. „Je to hodně podobné geocachingu, jsem toho velký fanda,“ vyprávěl nadšeně.

Hra je podle něj dobrá i pro děti, protože je vytáhne do ulic. „Dostanete se k různým zajímavým místům a památkám, hodnotím to jako pozitivním záležitost,“ řekl Novinkám.

Dodal však, že moc dobrým lovcem zatím není. Pokémonů zatím nachytal několik desítek, z toho dva ve Sněmovně.

„Jednoho jsme měli v poslaneckém klubu, druhého jsem chytil při polední přestávce v kuloárech před jednacím sálem,“ smál se s tím, že se těší na víkend, až vyrazí ven a pokémonů pochytá více.

Hra uchvátila milióny lidí

Pokémon Go se stal fenoménem na celém světě, během několika dnů hře propadly milióny lidí. Spočívá v tom, že člověk si do chytrého mobilu nainstaluje aplikaci a pak podle mapy vyrazí na aktivní „lov“.

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Reklama

Související články

Místo pokémona našla dívka při hře mrtvolu

Mladá Američanka ze státu Wyoming narazila při hraní oblíbené hry pro smartphony na překvapivý nález. Na místě, kde na ni měla čekat virtuální postava ze hry...

Fenomén Pokémon Go pobláznil i Čechy

Titul Pokémon Go je bezesporu novým fenoménem herního světa. Hra, která zvedá uživatele ze sedaček a láká je ven, uchvátila v různých koutech světa milióny...

Výběr článků

Načítám