Hlavní obsah

Mynářova prohlídka Hradu pro věrné z Osvětiman byla podle GIBS v pořádku

Prohlídka reprezentačních prostor Hradu, kterou loni 17. listopadu zorganizovala Strana práv občanů (SPO) spolu s kancléřem Vratislavem Mynářem pro lidi z Osvětiman, byla podle Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) v pořádku. Uvedl to ve středu server Lidovky.cz. Návštěvníci přitom prošli do jinak nepřístupných prostor sídla hlavy státu bez jakékoliv bezpečnostní kontroly i prokázání totožnosti.

Foto: Pavel Karban, Právo

Hradní kancléř Vratislav Mynář

Článek

"Šetření ve věci bylo ukončeno, nebylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu ani jiného protiprávního jednání," řekla serveru mluvčí inspekce Radka Sandorová. "Akce proběhla v souladu s interními předpisy," dodala.

Hrad už dříve uvedl, že policie neporušila žádné bezpečnostní opatření a postupovala profesionálně. Prezident Miloš Zeman poznamenal, že návštěva z Osvětiman byla stejná jako zhruba 150 podobných prohlídek v minulosti. Mynářovi vytkl jen to, že průvodce nechal některé lidi "na jednu minutu si sednout na nějakou vzácnou sedačku".

Související téma:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář

Z Mynářových domovských Osvětiman a ze Zlína přijely do Prahy dva autobusy s příznivci prezidenta Zemana, kterému vyjádřili podporu na demonstraci na Albertově. Poté se vydali na prohlídku běžně nepřístupných prostor Pražského hradu.

Reklama

Výběr článků

Načítám