Hlavní obsah

Jednání bezpečnostního výboru se zúčastní i jeho předseda Váňa

Právo, kab

Předseda bezpečnostního výboru Roman Váňa (ČSSD) předčasně ukončil svou pracovní cestu v Makedonii, aby se zúčastnil mimořádného jednání výboru svolaného na čtvrteční odpoledne. Výbor svolal v době jeho nepřítomnosti místopředseda výboru Bronislav Schwarz (ANO). Poslance by na jednání měl seznámit odcházející šéf ÚOOZ Robert Šlachta se svými podezřeními mířícími na policejního prezidenta Tomáše Tuhého.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda bezpečnostního výboru Roman Váňa (ČSSD) s členkou výboru Helenou Válkovou (ANO)

Článek

„Před chvílí jsem přijel, teď zjišťuji co a jak. Svolal jsem poradu s kolegy z výboru a svolal jsem poradu vedení výboru,“ řekl Právu Váňa.

S kolegy i ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) se chce prý mimo jiné poradit, jak bude výbor postupovat v otázce zbavení mlčenlivosti policistů.

Kvůli mimořádnému jednání se ve čtvrtek ráno konala také schůze grémia soc. dem. Noty však svým poslancům na jednání výboru nedalo.

Související téma:

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Ing. Roman Váňa

„Je tam spousta nejasností, nevíme, jak schůzi výboru pan Schwarz připravil. V tuto chvíli nikdo neví, jak to bude probíhat,“ řekl Právu předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám