Hlavní obsah

Být ministrem je dno mé kariéry, řekl Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr financí a lídr ANO Andrej Babiš se cítí být na dně své kariéry a premiérovi Bohuslavu Sobotkovi nevěří. Babiš to uvedl v rozhovoru pro DVTV.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

„Ne, proč bych měl?” uvedl Babiš na dotaz, zda důvěřuje předsedovi vlády. Babiš zopakoval svou oblíbenou tezi, že se necítí být politikem.

„Když já nebudu v politice, budu o mnoho šťastnější. Kdežto pro pana Sobotku je to vrchol kariéry. Pro mě je to asi dno kariéry, že jsem ministr financí v takové koaliční vládě,” dodal.

„Tuhý je tajtrlík”

Babiš zopakoval i svou kritiku ministra vnitra Milana Chovance a policejního prezidenta. „Nemá naši důvěru, je to tajtrlík pana Chovance, jeho loutka,” uvedl Babiš na adresu policejního prezidenta Tomáše Tuhého, který by podle něj měl odstoupit.

Ministr Chovanec dělá podle Babiše z hnutí ANO blbce, okomentoval podobu navržené reorganizace.

Babiš odmítl i Chovancovo středeční tvrzení, že měl Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) naznačit, že by nemusel být premiérem. Babiš podle svých slov na jednání pouze uvedl, že po Sobotkově odletu do Číny mohl z pozice vicepremiéra svolat Bezpečnostní radu státu a pozvat na ni, koho bude chtít.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Babiš rovněž uvedl, že by měla být přepracována koaliční smlouva, aby v ní byly pojistky, které by zabránily opakování akcí podobných policejní reorganizaci, kterou označil za podraz ze strany ČSSD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám