Hlavní obsah

Framykoinu už bude dost, v lékárnách se objeví během pár dní

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíce nebyl v lékárnách k do­stání lék na předpis Fra­mykoin, což je lokální antibiotikum. Teď se ale rýsuje náprava. Výrobce totiž oznámil, že dodávky obnovuje.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Předpokládáme, že tento léčivý přípravek bude v lékárnách dostupný během několika málo dní,“ sdělila Právu včera Hana Pavlíčková z tiskového odboru Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL).

Znamená to tedy, že lékaři už mohou opět svým pacientům na drobná kožní poranění předepisovat framykoin. Ten se používá zejména k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi a je jak v zásypu, tak v masti.

Lidé i lékaři jsou s ním spokojeni zejména proto, že má široké spektrum účinku, které působí na původce kožních onemocnění.

Samozřejmě v lékárnách nejsou vždy přípravky, které pacienti k léčbě svých nemocí potřebují. Výpadky v dodávkách z různých důvodů jsou poměrně časté a mohou být buď krátkodobé, což pacienti většinou nepoznají, protože lékárny jsou jimi předzásobeny, nebo dlouhodobé a pak je třeba hledat příslušný lékový ekvivalent.

Anketa

Používali jste někdy framykoin?
ano, často
46,3 %
několikrát
50,2 %
ne
3,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 902 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám