Hlavní obsah

Zemanově ochrance bude šéfovat Zdeněk Šiman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novým šéfem prezidentské ochranky se stal Zdeněk Šiman. V pondělí to uvedl mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán. Šimanův předchůdce Petr Dongres skončil poté, co požádal o přeložení v souvislosti s akcí skupiny Ztohoven, která nad Hradem vyvěsila rudé trenýrky namísto prezidentské standarty.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Pan prezident byl samozřejmě o jménu nového ředitele ochranné služby s předstihem informován. Je to skvělá volba, pan prezident považuje Zdeňka Šimana za bytostného profesionála,” uvedl na Twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Po Dongresově odstoupení ochranku prezidenta dočasně vedl Vladimír Mach. Nový ředitel útvaru se hledal osm měsíců, Šiman uspěl ve výběrovém řízení.

Šiman se staral o ostrahu Zemana v době, kdy byl premiérem, což Zeman zmínil v projevu u příležitosti oslavy svých 70. narozenin.

Foto: skupina Ztohoven

Červené trenýrky nad Hradem

Trenýrky nad Hradem

Členové skupiny Ztohoven loni 19. září pronikli převlečeni za kominíky na střechu budov Pražského hradu a vyvěsili tam místo prezidentské standarty obří červené trenýrky.

Vedle Dongrese skončil po incidentu i velitel Hradní stráže Radim Studený.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám