Hlavní obsah

Rozpusťte to, vyzval po koaliční roztržce Sobotku šéf ODS

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Koaliční strany skvěle nahrály opozici, když ve středu nehlasovaly jednotně o zákazu kouření v restauracích. Sněmovna nakonec kvůli chybějícím hlasům zejména ze strany ANO vládní návrh smetla ze stolu. Chybělo, aby ruku zvedlo osm poslanců. Šéf ODS Petr Fiala průběh schůze komentoval se slovy, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) by to měl rozpustit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva šéfové ODS a TOP 09 Petr Fiala a Miroslav Kalousek

Článek

„Vládní koalice má mít 112 hlasů. Dnes jich nedala dohromady více než 80... Premiér Sobotka by to měl rozpustit...,“ uvedl Fiala na Twitteru.

Babišovo hnutí zkritizoval i opoziční poslanec Jan Farský (TOP 09). „ANO podrazilo koalici. Hlasovalo proti vládnímu návrhu. Má připravený vlastní. Predátor v politice. Řídit stát jako firmu,“ komentoval.

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek připomněl, že koalice měla ve Sněmovně dostatek hlasů, aby návrh hladce prošel. „Tato vláda škodí České republice a nás už nebaví budit dojem, že je soudržná,” dodal.

ANO rozčílilo i koaliční kolegy. Jak ČSSD, tak lidovci prohlásili, že hnutí porušilo koaliční dohodu. Předseda vlády Sobotka chce svolat mimořádné koaliční jednání.

Související témata:

Foto: Pavel Karban, Právo

Petr Fiala, předseda ODS

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Mgr. Jan Farský

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Miroslav kalousek na sněmu Top 09

Pro zákaz zvedlo ruku 13 babišovců, 16 se jich zdrželo a 15 bylo proti.

Výběr článků

Načítám