Hlavní obsah

Týden bude slunečný, ale studený, s mrazivými rány

Nad Českou republiku se v pondělí od severozápadu nasouvá oblast vysokého tlaku vzduchu, která setrvá po celý pracovní týden. Panovat tak bude slunečné počasí. „Její jedinou špatnou vlastností je, že s sebou nese masu studeného vzduchu,“ mírní radost ze slunečných dnů Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Tt News Agency, Reuters

I pod rozkvetlými stromy je stále ještě potřeba pamatovat na teplé oblečení.

Článek

„V Jeseníkách a Beskydech právě sněží, na Luční boudě a Labské boudě mají -2 stupně,“ řekla Novinkám Honsová. Od úterý do pátku je podle ní potřeba počítat po ránu i v noci s četnými přízemními mrazíky a s relativně nízkými teplotami i ve dvou metrech nad zemí.

úterý bude jasno až polojasno, během dne se může na severu vytvářet kupovitá oblačnost, ojediněle přeháňky, na vrcholcích Krkonoš ještě sněhové. Teploty v ranních minimech klesnou na 4 až 0, v maximech pak vystoupí na 11 až 15 stupňů.

„Ve středu ráno teploměry ukážou 3 a -1 stupeň, v mrazových kotlinách předpověď hlásí až -7 stupňů. Odpolední nejvyšší hodnoty se zastaví na 12 až 16, obloha bude jasná až polojasná,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek i v pátek bude opět jasno až polojasno, ráno se teploty propadnou na 4 až 0, odpoledne se opět vyšplhají ke 12 až 16 stupňům.

Už během noci na sobotu přijde studená fronta, takže o víkendu bude zataženo s deštěm, na vrcholcích hor se sněžením. Teploty půjdou dolů, zatím to vypadá na 8 až 12 v sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám