Hlavní obsah

Česko si v úterý užije až 24 °C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko si užije nádherný začátek dubna připomínající počasím spíše květen, ale poté se idyla zkazí, předpovídá Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Čekají nás dva týdny převážně teplého počasí. Už v neděli si budeme užívat jasnou oblohu, mírný vítr a teploty kolem 20 °C.

Nejkrásnější dny nás ale čekají v pondělí a úterý. Až se rozpustí ranní mlhy, můžeme v pondělí očekávat 23 °C a v úterý až 24 °C. Občas se ale mohou objevovat i bouřky a přeháňky.

Ve středu bude téměř jasno, ale od severozápadu se k nám postupně dostane oblačnost, místy dojde na přeháňky a ojediněle na bouřky. Ve čtvrtek už se teploty sníží na 11 až 15 °C a o víkendu bude pravděpodobně zataženo s přeháňkami.

Třetí a čtvrtý dubnový týden nic výjimečného nenabídne. Teploty budu okolo průměru, srážky třetí týden průměrné, poslední spíše nadprůměrné.

Měsíční výhled nemůže předpovědět konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny, vyjadřuje předpokládaný celkový charakter období. Předpověď období teplotně nadprůměrného nevylučuje krátkodobý pokles teploty pod normál. Nemůže také vystihnout všechny regionální odlišnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám