Hlavní obsah

ODS představila kampaň Zabal to. Tohle lidem vzkazuje vláda, tvrdí

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

ODS v úterý představila druhou část protivládní kampaně. Má název Zabal to! a navazuje na první část, která se jmenuje Rozbal to a s níž občanští demokraté vyšli před několika týdny. Druhá část kampaně je negativní, podle ODS poukazuje na to, že vláda pod vedením ČSSD komplikuje život pracovitým a aktivním lidem.

Zabal to (Tahle vláda není pro aktivní!)

 
Článek

„Vláda ČSSD je přesvědčena o tom, že má určovat lidem, jak mají žít, chce je vychovávat, říkat jim, co mají dělat. Například že bychom neměli chodit přes svátky do obchodů a místo toho se věnovat něčemu jinému. Vychovávat nás mají rodiče, ne vláda,“ uvedl na tiskové konferenci předseda ODS Petr Fiala.

„Sobotkova vláda nám všem vzkazuje: zabal to, o nic se nesnaž, bude se o tebe starat stát,“ doplnil Fiala.

Rozpočet je neodpovědný, míní Fiala

Ten rovněž rozcupoval i vládní návrh státního rozpočtu. „Předložit v době ekonomického růstu rozpočet s deficitem 70 miliard je neodpovědné, neobhajitelné a svým způsobem šílené. Kdyby takto pan premiér hospodařil se svým soukromým rozpočtem, tak už je na pokraji exekuce, jenže z cizího krev neteče,“ řekl Fiala.

ODS na internetových stránkách kampaně kritizuje vládu za protikuřácký zákon, navrhovaný zákaz prodeje v supermarketech o nedělích a o svátcích či za vyhlášku, podle které nebude možné pokácet strom ve vlastní zahradě. Nelíbí se jí také vzrůst státních výdajů a plánované navýšení počtu státních zaměstnanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám