Hlavní obsah

Z vyšetřovacího spisu unikly záběry srážky pendolina s kamiónem ve Studénce

Na internet se dostaly záběry zachycující červencovou srážku pendolina s polským kamiónem a následný průjezd vlaku nádražím ve Studénce. Při nehodě tři lidé zemřeli a osmnáct jich bylo zraněno.

Nové záběry po srážce pendolina s kamiónem z kamer na nádraží ve StudénceVideo: TV Nova

 
Článek

Na dosud nezveřejněných videích lze vidět nástupiště ve Studénce. Na jednom ze záznamů je v pravém rohu obrovský sloup prachu. Právě v tu chvíli 400 tun těžké pendolino narazilo do kamiónu rychlostí 142 km/h. Vlak zastavil až o 30 sekund později.

Původ videozáznamu je nejasný, záběry jako první zveřejnil server svobodneforum.cz. Video pochází nejspíše z kamer na nástupišti ve Studénce a je součástí vyšetřování nehody. „Na záběry uvalila policie embargo až do ukončení vyšetřování. To zatím stále probíhá,“ řekla Novinkám mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Nehoda u Studénky na Novojičínsku se stala 22. července. Řidič polského kamiónu tehdy vjel na přejezd i přes výstražnou signalizaci. Když zůstal uvězněn závorami, místo aby je s nákladním autem prorazil, utekl a způsobil tak tragédii.

Vyšetřování železniční tragédie stále pokračuje. Řidiči kamiónu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí tři až deset let. České dráhy po něm budou vymáhat celou hmotnou škodu, což je 158 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám