Hlavní obsah

O víkendu se vrátí léto

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V posledním týdnu se zdálo, že léto, alespoň co se počasí týče, definitivně skončilo. Ale omyl – už závěr tohoto týdne bude příjemný. O víkendu se vrátí letní teploty, rtuť teploměru se vyhoupne až k letním pětadvaceti stupňům. Po ránu se však mohou objevit mlhy, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Článek

Ve čtvrtek i v pátek bude obloha polojasná až oblačná, teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni. Místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle bouřky.

Na naše území začne postupně proudit teplý vzduch z jihu, díky němuž se o víkendu oteplí. Po ránu však můžeme počítat s mlhami.

Sobota bude polojasná až jasná, ranní minima klesnou na 8 až 12 stupňů Celsia,“ uvedla Honsová. Odpoledne na teploměru naměříme 18 až 22 stupňů. „Na horách se při přechodně zvětšené oblačnosti mohou ojediněle objevit přeháňky,“ dodala.

V neděli bude ještě tepleji, teploty se vyšplhají až k letním 25 stupňům. Bude jasno až polojasno, po ránu se však mohou objevit mlhy. „Vyloučena není ani nízká oblačnost, což značí, že podzim se nenávratně blíží,“ dodala meteoroložka.

Nejtepleji bude v pondělí

Teplý vzduch z jihu bude podle Honsové kulminovat v pondělí. Teploty se budou přes den pohybovat mezi 24 až 28 stupni. „Od západu bude ale během odpoledne přicházet studená fronta, která s sebou přinese přeháňky,“ informovala Honsová.

Během úterý se trochu ochladí, rtuť teploměru ukáže 18 až 22 stupňů. Deštníky budou potřeba především na Moravě a ve Slezsku.

„Odpoledne bude v Čechách od západu ubývat oblačnost, od středy bude opět až 25 stupňů,“ uvedla meteoroložka. Zbytek týdne bude podle ní teplotně nadprůměrný.

Anketa

Uvítáte ještě pár posledních teplých dní, nebo už jich bylo letos dost?
Sluníčka není nikdy dost, těším se
88,3 %
Vedra jsem si užil/la ažaž, už to stačilo
11,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3918 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám