Hlavní obsah

V Praze se objevily sochy ukamenovaných žen, instalovaly je protiislámské spolky

– Praha

Příznivci iniciativ Islám v ČR nechceme a Blok proti islámu ve středu ráno instalovali na několika místech v Praze torza soch ukamenovaných žen, jejichž prostřednictvím chtějí upozornit na údajné nebezpečí islámu. Figuríny zavázané v bílých plachtách potřísněných barvou jako krví a obklopené kameny se objevily na Klárově, na Karlově náměstí, na náměstí Jiřího z Poděbrad a v centrálním parku Lužiny.

Foto: IvČRN, ČTK

Sochy rozmístěné protiislámskými spolky

Článek

Událostí se zabývá policie, zatím ale nezjistila žádné protiprávní jednání, řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Součástí instalací byly i cedule s nápisy jako "Otěhotněla po znásilnění" nebo "Byla nevěrná", poukazující na údajné důvody ukamenování. Sochy ukamenovaných mají připomenout islámské barbarství a násilí páchané na ženách, uvedl mluvčí iniciativy Islám v ČR nechceme Artur Fišer.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: IvČRN, ČTK

Sochy rozmístěné protiislámskými spolky

„Islámské barbarství k nám proniká stále rychleji, avšak většinové společnosti se zatím netýká. Doufáme, že když lidem otevřeme oči dříve, než se k nám dostane naplno, nebudou se muset dívat na opravdové kamenování nebo číst v novinách, že jejich soused zabil svou dceru kvůli pokřivené ,cti‘,“ odůvodnil akci Fišer.

Iniciativa Islám v ČR nechceme uspořádala v Česku už několik protiislámsky zaměřených akcí, její stoupenci jsou podle ministerstva vnitra ale aktivní hlavně na internetu. Odborníci z vnitra iniciativu zmiňují v pravidelných zprávách o extremismu, kde je označována za krajní pravici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám