Hlavní obsah

V polovině dubna budou teploty šplhat k 20 stupňům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý měsíc v roce bude podle dlouhodobé prognózy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) průměrný, co se teplot a srážek týče. Vyšší teploty se očekávají v polovině měsíce, mohlo by být až 20 stupňů. Pršet by více než obvykle mělo konce měsíce a také první květnové dny.

Foto: Dan Joling, ČTK/AP

V polovině dubna by teploty mohly dosáhnout až 20 stupňů, nad ránem ale bude stále chladněji.

Článek

Po chladném a deštivém přelomu března a dubna bude povelikonoční týden srážkově nevýrazný, teploty budou jen lehce pod průměrem, který je pro toto období asi sedm stupňů Celsia. Jde o souhrn denních a nočních teplot.

„Druhý týden (13.-19. 4.) očekáváme teplotně slabě nadprůměrný,” uvedl ČHMÚ. Množství srážek by nijak nemělo vybočovat z normálu. Více jich pak bude až v týdnu od 20. dubna.

„Teploty vzduchu budou výrazně záviset na oblačnosti, při malé lze očekávat studená rána a poměrně vysoké odpolední teploty, které v některých dnech druhé a třetí dekády (13. - 26. 4.) dubna budou dosahovat 20 °C,” uvedl ČHMÚ.

Naopak ve dnech s velkou oblačností budou rozdíly mezi ranními a odpoledními teplotami podstatně menší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám