Hlavní obsah

Začátek března bude chladný a deštivý, pak se začne oteplovat

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úvodní březnový týden bude podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně podprůměrný. Teploty v dalších týdnech by již měly odpovídat dlouhodobým průměrům, přičemž odpoledne se mohou dostat nad 10 stupňů Celsia.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„První týden předpovědního období (2. 3. až 8. 3.) očekáváme teplotně slabě podprůměrný, v průměru o jeden až dva stupně Celsia chladnější, než byl tento týden,” uvedli meteorologové.

Ochlazovat by se mělo od pondělí v souvislosti s chladným a vlhkým vzduchem od severozápadu, který přinese četné srážky, které budou ve vyšších polohách sněhové, v nížinách dešťové či smíšené.

„V příštích dnech očekáváme srážky četnější, v polohách zpočátku nad 1000 metrů, postupně nad 400 nebo 500 metrů nad mořem bude sněžit,” konstatovala meteoroložka ČHMÚ Milena Ferebauerová.

Zbývající tři týdny by již měly být teplotně průměrné. „Odpolední teploty začnou v některých dnech přesahovat 10 stupňů, rána však budou stále poměrně studená, převážně kolem bodu mrazu,” doplnili meteorologové.

Průměr teplot se v tomto období pohybuje v intervalu 3,3 až 4,3 stupně Celsia. Srážkové úhrny jsou mezi 30 a 43 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám