Hlavní obsah

Ve Skiparku Velká Chuchle lyžují první nadšenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lyžařský areál Skipark Velká Chuchle si přichystal pro všechny milovníky zimních sportů doslova silvestrovský dárek. Na poslední den v roce totiž areál zahájil svoji čtvrtou sezónu. Lidé si tak mohou užít běžkování a prožít tak báječný vstup do nového roku. Zasněžování areálu odstartovalo tři dny po vánočních svátcích.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Skiparku Velká Chuchle lyžují první nadšenciVideo: Novinky

 
Článek

Poprvé v historii areál zahájil svoji zimní sezónu už v prosinci a to díky příznivým klimatickým podmínkám. Oproti minulým sezónám je to asi o dva až tři týdny dříve. Celková trasa areálu je zhruba 300 metrů. Kvůli technickému sněhu nebylo možné trasu vyrobit delší. Pokud budou mrazy přetrvávat, mají možnost se návštěvníci těšit na prodloužení trati. Ta je ideální především pro rodiny s dětmi, ale také pro rekreační lyžaře.

V posledních dnech se organizátoři dočkali vhodných teplot, které se pohybovaly těsně pod bodem mrazu. Díky tomu tak mohli začít od 27. prosince zasněžovat a vytvořit na louce vedle tribuny na dostihovém závodišti ideální trať.

Vstup do areálu je zdarma a je možné si zde zapůjčit také lyže a boty. Půjčovna nabízí asi 100 párů lyží a na 130 párů bot. Areál bude denně v provozu od 8:00 do 21:00 hodin. Kromě klasického provozu nabídne také zajímavé akce pro školy. Ty mohou především zajistit svým žákům výuku lyžování včetně lyžařského instruktora a to úplně zadarmo.

Oblíbená lyžařská trať vznikla opět v dostihovém areálu ve Velké Chuchli, které vytváří příjemné prostředí právě k lyžování.

Reklama

Výběr článků

Načítám