Hlavní obsah

Počasí bude jako loterie. Kde ustoupí inverze, tam bude až 14 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí nenabídne v příštích dnech příliš rozmanitosti. V nížinách bude panovat inverze, nízká oblačnost se bude v průběhu dne rozpouštět jen místy. Na horách a tam, kde se nízká oblačnost rozpustí, se budou odpolední teploty dostávat až ke 14 stupňům Celsia, v ostatních oblastech budou pouze kolem šesti stupňů, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ve čtvrtek se méně oblačnosti dočkáme pouze na severovýchodě republiky. Na zbytku území se nízká oblačnost povětšinou udrží. Tomu budou odpovídat i odpolední maxima, která se budou pohybovat v intervalu šesti až deseti stupňů.

V pátek bude inverzní počasí pokračovat. Ráno bude převládat nízká oblačnost s mlhami. Polojasné oblohy se dočkáme na horách a v oblastech, kde se v průběhu dne nízká oblačnost protrhá.

Ranní minima poklesnou na pět až jeden stupeň, v oblastech se zmenšenou oblačností až k minus dvěma. Odpoledne se rtuť vyhoupne k intervalu osmi až 12 stupňů, v místech se zmenšenou oblačností až 14 stupňů.

Po oba víkendové dny bude charakter počasí prakticky identický. „Ráno se bude objevovat nízká oblačnost s mlhami, odpoledne se místy dočkáme i polojasné oblohy,” uvedla Honsová. Ranní teploty budou mezi pěti a jedním stupněm, při vyjasnění se dostanou i pod bod mrazu. Odpoledne očekávají v místech se zmenšenou oblačností meteorologové 10 až 14 stupňů, na zbytku území maxima kolem šesti.

Velmi podobně bude minimálně do poloviny následujícího týdne. Ráno se mohou objevovat mrazíky, mlhy a zhoršené rozptylové podmínky. Nízká oblačnost se bude rozpouštět jen místy. Tam, kde se tak stane, se dostanou odpolední teploty znovu až ke 14 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám