Hlavní obsah

Inverzní počasí přeruší jen deštivý čtvrtek

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do poloviny pracovního týdne bude pokračovat inverzní charakter počasí, který v závěru přeruší příchod studené fronty. Na východě republiky, kde se bude nízká oblačnost rozpouštět častěji, se budou odpolední maxima pohybovat do 12 stupňů Celsia. V Čechách, kde se místy udrží i po celý den, půjde o hodnoty kolem sedmi stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Novinky

Článek

V pondělí se při rozpuštění nízké oblačnosti dostanou odpolední teploty na osm až dvanáct stupňů, v místech, kde se udrží po celý den, půjde o teploty kolem sedmi stupňů.

Nízká oblačnost místy doprovázená mlhami bude pokračovat i v úterý. V průběhu dne by se však měla zejména na Moravě a ve Slezsku rozpouštět na polojasno či skoro jasno. Ranní minima se v Čechách budou pohybovat mezi pěti až jedním stupněm, na východě při vyjasnění mezi nulou až minus dvěma stupni. Odpoledne se na východě dočkáme maxim v intervalu devět až třináct stupňů, v Čechách se může jednat o teploty kolem sedmi stupňů.

„Velmi podobně bude i ve středu. Ráno se budou objevovat mlhy s nízkou oblačností, po jejím rozpuštění může být zejména na východě i polojasno či skoro jasno,“ uvedla Honsová. Ranní minima v Čechách setrvají mezi pěti a jedním stupněm, na východě území opět mohou klesat i pod bod mrazu. Odpoledne půjde opět o hodnoty mezi devíti až třinácti stupni v místech, kde se nízká oblačnost rozpustí, a kolem sedmi stupňů tam, kde zůstane slunce celý den zakryto mraky.

Počasí se začne měnit ve čtvrtek, kdy v průběhu dne očekávají meteorologové od západu příchod fronty, která s sebou přinese přeháňky či déšť. Ranní minima zůstanou na hodnotách předchozích dnů, odpolední se dostanou k osmi až dvanácti stupňům na východě a osmi stupňům v Čechách.

V pátek bude převládat oblačné počasí s přeháňkami, ranními minimy mezi šesti až dvěma stupni a odpoledními teplotami v rozmezí sedmi až jedenácti stupňů.

O víkendu by se měl vrátit inverzní charakter počasí s ranními mlhami a teplotami kolem 12 stupňů Celsia tam, kde se v průběhu dne nízká oblačnost rozpustí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám